Wilt u een uitwisseling organiseren?
Hier vindt u alle informatie voor een succesvolle uitwisseling met Duitse jongeren
Hier klicken
Wil je deelnemen aan een uitwisseling?
Wij organiseren constant nieuwe uitwisselingen met Duitsland, kijk hier voor ons aanbod
Hier klicken
Previous slide
Next slide

Guten Tag!

Wij zijn het Duits-Nederlandse Jeugdwerk en wij stimuleren uitwisselingen!

Meer informatie over onze werkzaamheden en de organisatie vindt u op deze pagina. 

Als u meer over onze visie, missie en doelen wilt weten, klik dan hier.

Nieuws

Neue Webseite

Hey hallo! Wie ihr sieht, hat unsere Website ein kleines Upgrade bekommen. Leider ist bislang nicht alles geklärt, aber wir arbeiten daran.

Weiterlesen »

austausch.nl

Suchen Sie eine Partnerschule in den Niederlanden? Wir können helfen! Unsere Freunde von ‚Actiegroep Duits‘ haben mit austausch.nl eine Webseite entwickelt, wo deutsche Schulen, niederländischen

Weiterlesen »

Nachbarsprache & Buurcultuur

 Das INTERREG-Projekt „Nachbarsprache & buurcultuur“, mit dem, die Universität Duisburg-Essen und die Radboud Universität in Nimwegen, gemeinsam mit unseren Partnern, weiterführende Schulen in der Grenzregion

Weiterlesen »

Update

Hallo! Ja, wir fördern noch immer Austausche zwischen deutsche und niederländische jugendliche! Wir sind auch noch immer das deutsch-niederländisches Jugendwerk e.V. – DNJW. Es ist

Weiterlesen »

Doneren

Als u interesse heeft om het werk van het Duits-Nederlandse Jongerenwerk als goed doel financieel te ondersteunen dan zouden wij een gift uwerzijds zeer waarderen. Onze bankgegevens zijn:

Förderkreis Deutsch-Niederländisches Jugendwerk E.V.
Sparkasse Aachen (D)
IBAN: DE 13 3905 0000 0000 4185 17
BIC: AACSDE33

Onder vermelding van uw naam, datum en kenmerk: Gift

Indien u wenst kunnen wij u op aanvraag een fiscaal attest verstrekken.

Partner organisaties

Erasmus+

In Duitsland voeren vier nationale agentschappen het EU-programma Erasmus+ uit. Samen hebben zij zich ten doel gesteld de kansen en mogelijkheden van het nieuwe programma op een begrijpelijke en servicegerichte manier voor u toegankelijk te maken.

HOOFDPAGINA

IHK Aachen

De IHK Aachen heeft als hoofdtaal de belangen te bundelen en te behartigten bij politiek en bestuur van de bij haar aangesloten bedrijven in de regio Aken, Düren, Euskirchen en Heinsberg.

HOOFDPAGINA

Königreich der Niederlande

Koninkrijk der Nederlanden – Netherlandsworldwide.nl geeft informatie over reizen buiten Nederland. Dit omvat reisadvies (alleen in het Nederlands), advies over de voorbereiding van uw reis, hulp in noodsituaties in het buitenland en belangrijke informatie over reizen met kinderen

HOOFDPAGINA

Mach mit! Actiegroep Duits

Sinds 2011 maakt de Actiegroep Duits zich sterk voor de Duitse taal in Nederland. Met de unieke samenwerking van economie, cultuur, onderwijs en politiek moet het draagvlak en enthousiasme voor de Duitse taal in Nederland worden vergroot. Scholieren en ouders moeten betere kennis hebben van het belang van de Duitse taal. Een aantrekkelijk en effectief onderwijs moet de leerlingen motiveren te kiezen voor Duits op school en in de vervolgopleiding.

HOOFDPAGINA

Pädagogischer Austauschdienst

Pädagogischer Austauschdienst – De Pädagogischer Austauschdienst (PAD) is de enige staatsinstelling in Duitsland die namens de deelstaten werkt aan internationale uitwisseling en samenwerking in de schoolsector.

HOOFDPAGINA

Subsidies voor uitwisselingen

Wij ondersteunen u graag bij uw uitwisselingsplannen. Op deze pagina vindt u alle informatie die u nodig heeft om een succesvolle uitwisseling te organiseren. We ondersteunen niet alleen schoolprojecten, maar ook clubs, verenigingen en instellingen die een uitwisseling willen organiseren kunnen een aanvraag bij ons indienen.

Het Duits-Nederlands Jeugdwerk wordt onder andere gefinancierd door donaties en sinds 2020 ook door een subsidie van de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Projecten kunnen alleen worden uitgevoerd en ondersteund binnen het beschikbare financiële kader. Voor de toekenning van subsidies of ondersteuning geldt over het algemeen dat de projecten tussen Duitse en Nederlandse jongeren zijn.

Het Duits-Nederlandse Jeugdwerk biedt verschillende soorten financiering voor uitwisselingen. Hieronder vindt u direct het juiste aanvraagformulier.

Herzensproject

U wilt een uitwisseling organiseren tussen Duitse en Nederlandse jongeren, maar geen van de partners komt uit Noordrijn-Westfalen. Of heeft u alleen een kleine bijdrage nodig. Dan kunt u een ‚Herzensproject‘ aanmelden. Het aanvraagformulier voor ‚Herzensproject‘ vindt u hier.

Klein NRW-Project

U wilt een uitwisseling organiseren tussen Duitse en Nederlandse jongeren en de Duitse partner komt uit Noordrijn-Westfalen. U plant een klein project. U zoekt nog naar geld om het budget rond te krijgen. Hier vindt u het aanvraagformulier voor een kleinschalig NRW-Project.

Groot NRW-Project

U wilt een uitwisseling organiseren tussen Duitse en Nederlandse jongeren en de Duitse partner komt uit Noordrijn-Westfalen. U plant een groot project met veel deelnemers. U heeft nog geen financiering, maar wel een groot plan. Hier vindt u het aanvraagformulier voor een grootschalig NRW-project.

Let op! Omdat wij een Duitse organisatie zijn en onder de Duitse belastingwetgeving vallen, zijn aanvraagformulieren in het Duits en dienen ook in het Duits te worden ingevuld.

Wij helpen u echter graag bij het invullen en hebben ook een Nederlandstalig hulpformulier.

Wij maken uitwisselingen mogelijk!

Downloads

Flyer

Hier kunt u onze flyer downloaden.

Aanvraagformulier

Hier kunt u onze Aanvraagformulier downloaden.

Weet je dat je in Duitsland ontzettend goed kan studeren? Het aanbod is ontzettend groot en de kosten zijn laag. Ideaal dus!

Hieronder staan enkele voorbeelden van opleidingen die je in Duitsland kan doen, die we zelf graag hadden gedaan. Klik op de link hier of op een van de logos van de universiteiten om naar onze pagina te gaan met meer informatie over studeren in Duitsland.

Contact